Palsternakkarieskoissa käyttämäni ruoka-aineet. |
Alla on Marttojen palsterankkarieskojen resepti ja siitä tekemäni juusto- ja porkkanaversiot. Ja koska rieskat ovat pieniä, kutsun niitä nimellä rieskaset :-)
Taikinan tulee olla sen verran löysää, että sitä voi hyvin pyöritellä lusikalla. |
Lusikalla "taputeltuja" |
Palsternakkarieskat (Martat)
1 dl vettä
2 dl palsternakkaraastetta
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl vettä (lisää varovasti, jotta taikinasta ei tule liian löysää)
1/2 dl öljyä (esim. rypsi-oliiviöljyä)
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin)
4 dl sämpyläjauhoja (myös esim. pizzajauho sopii hyvin)
voiteluun munaa
pinnalle seesaminsiemeniä
- Mittaa 1 dl vettä ja palsternakkaraaste mikroaaltouuniin sopivaan kulhoon ja kypsennä täydellä teholla n. 3 min. Voit kypsentää raasteen myös kattilassa liedellä.
- Lisää kypsään, vähän jäähtyneeseen raasteeseen muut aineet. Taikinasta tulee melko löysää.
- Nosta taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle kokkareita.
- Taputtele kokkareet jauhotetulla kädellä litteiksi rieskoiksi (tai tasoittele lusikalla).
- Voitele rieskat munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Palsternakkarieskat |
Juustorieskaset
1 dl kaurahiutaleita
1 prk (250 g) rahkaa
2 dl vettä (lisää varovasti, jotta taikinasta ei tule liian löysää)
1/2 dl öljyä
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin)
4 dl sämpyläjauhoja (myös esim. pizzajauho sopii hyvin)
120 g parmesanlastuja tai cheddarraastetta (lisää viimeisenä)
voiteluun munaa
pinnalle seesaminsiemeniä
- Sekoita kaikki aineet keskenään, juusto viimeisenä.
- Nosta taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle kokkareita.
- Taputtele kokkareet jauhotetulla kädellä litteiksi rieskoiksi (tai tasoittele lusikalla).
- Voitele rieskat munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 16 pientä rieskaa ja yhdessä rieskassa on n. 129 kcal.
Juustorieskaset |
Porkkanarieskaset
1½ dl vettä
2-3 dl porkkanaraastetta (jotta tulee kunnolla makua)
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl vettä (lisää varovasti, jotta taikinasta ei tule liian löysää)
1/2 dl öljyä
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin)
4 dl sämpyläjauhoja (myös esim. pizzajauho sopii hyvin)
voiteluun munaa
pinnalle seesaminsiemeniä
- Mittaa 1½ dl vettä ja porkkanaraaste mikroaaltouuniin sopivaan kulhoon ja kypsennä täydellä teholla n. 2-3 min. Voit kypsentää raasteen myös kattilassa liedellä. Vaatii lyhyemmän kypsennysajan kuin palsternakka.
- Lisää kypsään, vähän jäähtyneeseen raasteeseen muut aineet. Taikinasta tulee melko löysää.
- Nosta taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle kokkareita.
- Taputtele kokkareet jauhotetulla kädellä litteiksi rieskoiksi (tai tasoittele lusikalla).
- Voitele rieskat munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 16 rieskaa ja yhdessä rieskassa on n. 98 kcal.
Porkkanarieskaset |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti