tiistai 10. kesäkuuta 2014

Jauhelihatortillat

by Meeku

Tämä nyt vain on ollut lempiyhdistelmäni tortillojen sisustukseen jo melko monta vuotta. Niin että tässäpä sitä iloa muillekin :-) Tuhti lounashan se tämä. Tai päivällinen. Kasviksia sitten lisäksi.

6 kpl vehnätortilloja
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
(10 kpl mustia, kivettömiä oliiveja)
2 rkl ketsuppia
(suolaa)
kurkumaa
cayennepippuria
pippurisekoitusta (suolatonta)
muskottipähkinää
rakuunaa
6 kpl Kippari-sulatejuustoviipaleita
Italiansalaattia (Atria)

- Sekoita mausteet jauhelihaan ja kypsennä liha paistokasarissa.
- Pilko paprika ja sipuli ja lisää jauhelihaan, kun se on lähes kypsää (paprikat ensin, sipulit hieman myöhemmin). Vähennä lämpöä, hämmennä välillä.
- Pilko oliivit 2-3 osaan ja lisää seokseen, jos siltä tuntuu.
- Puserra valkosipuli ja lisää se ja ketsuppi kypsään jauhelihaseokseen. Hämmennä sekaisin ja nosta paistokasari liedeltä. Anna hautua jonkin aikaa kannen alla.
- Jos haluat pehmentää makua, sekoita joukkoon pari ruokalusikallista yrttituorejuustoa tms.

- Levitä täyte tortillojen toiselle puolelle: pohjalle Kippari-viipale, päälle jauhelihaseosta ja kruunuksi italiansalaattia. Kääri rullalle.
- Nauti sellaisenaan tai lämmitä mikrossa 40-60 sekunnin verran, jotta juusto sulaa ja tortillat lämpenevät (italiansalaatti ei siitä huonone). Voit myös esilämmittää tortillapohjia mikrossa esim. 10-20 sekunnin ajan ja lisätä täytteen vasta sitten.


Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 400 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti