tiistai 10. kesäkuuta 2014

Linssi-porkkanakeitto

Marttojen linssi-porkkanakeitto maistuu hurrrmaavalta! Kiitos reseptistä Pohjois-Pohjanmaan Marttojen erikoisneuvoja Marja-Leena Pirkolalle - kasviskurssien antia tämäkin, kuten palsternakkarieskat, jotka sopivat erinomaisesti tämän keiton kaveriksi. Marttojen nettisivuilta löytyy myös miedompi versio keitosta.

2 dl punaisia linssejä
1 l kasvislientä (1 kasvisliemikuutio + vesi)
4 isohkoa porkkanaa
2 sipulia
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl öljyä (esim. rypsi-oliivi)
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
½ tl chilijauhetta (tai cayennepippuria)
3 rkl fariinisokeria
3 dl maitoa (kevytmaitoa tai kookosmaitoa)
(suolaa)


- Laita linssit siivilään ja huuhtele hyvin kylmän, juoksevan veden alla.
- Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat.
- Mittaa kattilaan kasvisliemi.
- Laita linssit, tomaattimurska, porkkana ja sipuli kasvisliemen sekaan.
- Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kannena alla n. ½ tuntia.
- Tällä välin kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja hauduta öljyssä juustokumina, korianteri ja chili.
- Soseuta keitto, lisää mausteseos ja kuumenna 10 min.
- Lisää maito ja tarkista maku.

Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 260 kcal.

Keiton mausteisuuden mukavana vastapainona
toimii ranskankerma tai vaikkapa raejuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti