torstai 10. toukokuuta 2012

Vuohenjuustopiiras


YLEn Voita & sokeria -ohjelman resepti, jota ei ole enää netissä.

900 g kesäkurpitsaa (kuorittuna)
400 g paprikaa (punainen näyttää nätiltä)
100 g sipulia (ei ole alkuperäisessä ohjeessa, mutta sopii tähän hyvin)
4 tl (oliivi)öljyä
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
250 g kovaa vuohenjuustoa (alkuperäisessä ohjeessa on 400 g Gruyere-vuohenjuustoa, mutta minä laitan yleensä lähes puolet vähemmän ja puolet halvempaa ja hyvin maistuu; Gruyere n. 33 € / kg, halvempi Stockmannilla n. 13 € / kg)
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa, maustamatonta (alkuperäisessä ohjeessa on 150 g, mutta täysi paketti se olla pitää...)
100 g Creme Fraichea
4 kananmunaa

1. Kuutioi (mahd. pieniksi paloiksi) ja freesaa vihannekset öljyssä (3 tl); jäähdytä (esim. jääkaapissa)
2. Kun vihannekset ovat jäähtyneet, mausta seos suolalla ja paprikajauheella (mitään muuta ei tarvita)
3. Raasta vuohenjuusto ja kuutioi Koskenlaskija ja lisää vihannesten sekaan
4. Lisää kananmunat ja Creme Fraiche (ei tarvitse vatkata, riittää, kun sekoittaa hyvin)
5. Kaada seos öljyllä(1 tl) voideltuun suurehkoon vuokaan
6. Paista 170 asteessa n. 45 min. (minä paistan vähän kauemmin, kunnes pinta hieman ruskistuu ja reunat näyttävät irtoavan vuoasta; silloin ei jää liian löysäksi)

Reseptistä tulee 12 annosta. Yhdessä annoksessa on n. 220 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti