sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Bataatti-palsternakkasosekeitto

by Meeku

Kerma tms. pehmentää sosekeittojen makua. Tähän sopii hyvin esim. ruohosipulituorejuusto.

1 iso bataatti (n. 600 g)
2 palsternakkaa (n. 140 g)
1 porkkana (n. 100 g)
1 iso sipuli (n. 120 g)
2 valkosipulinkynttä
2 tl ruokaöljyä
(50 g ruohosipulituorejuustoa, jos siltä tuntuu – pehmentää makua)
1 kasvisliemikuutio + n. 7 dl vettä
1 laakerinlehti
suolaa, valkopippuria, mustapippurirouhetta, korianteria (1 tl)




- Kuori ja pilko bataatti, palsternakka, porkkana, sipuli ja valkosipuli.  Kuullota jonkin aikaa kattilassa kasvisöljyssä. Lisää mukaan myös jauhettu korianteri, mutta varo, ettei se pala pohjaan.
- Lisää kattilaan vesi, kasviliemikuutio ja laakerinlehti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Poista laakerinlehti ja soseuta keitto suoraan kattilaan sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja pippureita maun mukaan.  Jos haluat pehmentää makua, laita sekaan esim. ruohosipulituorejuustoa.

Reseptistä tulee 5 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 156 kcal (ilman juustoa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti