lauantai 5. huhtikuuta 2014

Porkkana-perunamuusi

by Meeku

Nauti muusi esim. paistettujen silakoiden (pannulle 1 tl öljyä, kalat selkäpuoli alaspäin, ripottele pinnalle suolaa ja pippurisekoitusta, paista molemmin puolin) ja rukiisen riisipiirakan kera. Salaattikaan ei ole kiellettyä :-)



5 perunaa (n. 300 g)
2 porkkanaa (n. 130 g)
1 sipuli (n. 60 g)
½-1 dl mantelimaitoa (Alpro mantelijuoma) tai kasvisten keitinlientä
10 g voita
suolaa, kurkumaa, muskottipähkinää, timjamia



- Pilko kasvikset (porkkanat pienemmiksi kuin perunat, koska kypsyvät hitaammin) suurehkoiksi lohkoiksi ja keitä runsaassa vedessä kypsiksi.
- Ota kasvikset keitinliemestä tai kaada liemi erilliseen astiaan ja jätä kasvikset kattilaan. Voit halutessasi käyttää lientä muusin notkistamiseen mantelimaidon sijaan.
- Laita mausteet kasvisten sekaan nyt tai sitten, kun olet hienontanut ne.
- Murskaa kasvikset ensin pienemmiksi perunasurvimella ja vatkaa sitten muusi melko sileäksi sähkövatkaimella. Ei haittaa, jos muusiin jää pehmeitä porkkanapalasia.
- Lisää mantelimaitoa tai keitinlientä tarpeen mukaan.
- Lisää lopuksi voi ja sekoita, kunnes se sulaa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 110 kcal.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti