maanantai 14. lokakuuta 2013

Tortellinit jauhelihakastikkeessa

by Meeku

Tästä tuli tosi hyvää! Tosin minulle maistuvat kyllä myös pelkät tortellinit Parmesan-raasteen kanssa :-) Noista mausteista... käytän aika lailla tuota alla olevaa repertuaaria lähes kaikissa pasta- ja jauheliharuoissa. Kannattais ehkä kokeilla muitakin yhdistelmiä, mutta nuo nyt vain kerta kaikkiaan hivelevät makuhermojani :-)

250 g tortellineja (pinaatti-ricotta)
400 g jauhelihaa (10 % nauta)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl ruokakermaa (Flora 7 %)
2 rkl ketsuppia
40 g (n. 12 kpl) mustia, kivettömiä oliiveja
40 g Parmesan-juustoraastetta
1-2 tl oliiviöljyä jauhelihan paistamiseen

Mausteita maun mukaan, esim. pippurisekoitusta, kurkumaa, paprikajauhetta, muskottipähkinää, cayennepippuria, rakuunaa…

- sekoita mausteet jauhelihaan ja paista liha öljyssä, lisää loppuvaiheessa pilkottu sipuli ja puristettu valkosipuli
- lisää ketsuppi ja ruokakerma ja anna muhia hiljaisella lämmöllä
- lisää lopuksi oliivit pilkottuina
- keitä tortellinit, valuta vesi, huuhtaise kevyesti ja lisää kastikkeen sekaan
- laita annos lautaselle ja ripottele pinnalle Parmesan-raastetta

Reseptistä tulee 4 annosta, yhdessä annoksessa on n. 285 kcal.


Valmista jauheliha-kermakastike.
          Keitä tortellinit.


Sekoita pasta ja kastike keskenään.






Kokoa annos, pinnalle Parmesan-raastetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti