keskiviikko 1. elokuuta 2012

Sipulipiirakka


by Meeku

Sovellettu piirakkataikinan pakkauksen ohjeista. Kalorit vähenevät, jos käytät vähärasvaisempaa juustoraastetta. Minä halusin kokeilla tuota Arlan uutuutta. Pehmeän pinnan saamiseksi oli olennaista piirakkataikinapakkauksen ohje: levitä juustoraaste muna-ranskankerma-tuorejuustoseoksen alle, ei pinnalle tai sekaan.

380 g Myllyn Paras -piirakkataikina suolaiseen leivontaan (pyöreä)
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika (n. 200 g)
5 pientä (tai 3 isoa) sipulia (n. 300 g)
150 g juustoraastetta (Arla Emmental kermajuusto 25 %)
paprikajauhetta
pippurisekoitusta
timjamia
2 munaa
100 g ranskankermaa (Rainbow 15 %)
100 g ruohosipulituorejuustoa (Viola 13 %)

- pilko paprika pieniksi paloiksi ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota öljyssä hyvin pehmeiksi
- sulata taikina ja levitä suurehkon, pyöreän vuoan pohjalle (älä rasvaa vuokaa)
- vatkaa munat rikki, sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto vatkaten
- levitä paprika-sipuliseos pohjan päälle, ripottele mausteet pinnalle
- levitä päälle juustoraaste
- kaada päällimmäiseksi muna-ranskankerma-tuorejuustoseos
- paista 200 asteessa n. 35 min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 246 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti