Sivut

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Sipulipiirakka


by Meeku

Sovellettu piirakkataikinan pakkauksen ohjeista. Kalorit vähenevät, jos käytät vähärasvaisempaa juustoraastetta. Minä halusin kokeilla tuota Arlan uutuutta. Pehmeän pinnan saamiseksi oli olennaista piirakkataikinapakkauksen ohje: levitä juustoraaste muna-ranskankerma-tuorejuustoseoksen alle, ei pinnalle tai sekaan.

380 g Myllyn Paras -piirakkataikina suolaiseen leivontaan (pyöreä)
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika (n. 200 g)
5 pientä (tai 3 isoa) sipulia (n. 300 g)
150 g juustoraastetta (Arla Emmental kermajuusto 25 %)
paprikajauhetta
pippurisekoitusta
timjamia
2 munaa
100 g ranskankermaa (Rainbow 15 %)
100 g ruohosipulituorejuustoa (Viola 13 %)

- pilko paprika pieniksi paloiksi ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota öljyssä hyvin pehmeiksi
- sulata taikina ja levitä suurehkon, pyöreän vuoan pohjalle (älä rasvaa vuokaa)
- vatkaa munat rikki, sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto vatkaten
- levitä paprika-sipuliseos pohjan päälle, ripottele mausteet pinnalle
- levitä päälle juustoraaste
- kaada päällimmäiseksi muna-ranskankerma-tuorejuustoseos
- paista 200 asteessa n. 35 min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 246 kcal.